Comencen a digitalitzar el fons de premsa històrica comarcal

L'Arxiu Comarcal comença amb la part més antiga, que es remunta a mitjan segle XIX

  • Redacció// Foto: arxiu
  • Divendres, 26 Agost 2016 12:09

Cultura 2014/2015, Can Palauet arxiu comarcal

L'Arxiu Comarcal comença amb la part més antiga, que es remunta a mitjan segle XIX
 Gràcies al suport econòmic del Pla Bruniquer del Departament de Cultura, aquest any l’Arxiu Comarcal del Maresme podrà digitalitzar massivament un gran nombre de capçaleres de premsa històrica local i comarcal del Maresme i fer-les accessibles per mitjà del portal XAC-Premsa, el visualitzador en línia de la premsa històrica conservada als Arxius Comarcal de tot el país i a l’Arxiu Nacional de Catalunya.

El Pla Bruniquer, que anualment activa el Departament de Cultura de la Generalitat, aquest estiu farà aterrar a la seu de l’Arxiu Comarcal del Maresme (ACM) una empresa especialitzada en digitalització de documentació històrica. Serà l’encarregada, sota la direcció de l’ACM, de digitalitzar segons totes els prescripcions tècniques la part més antiga de la premsa històrica de la comarca que es remunta a mitjan segle XIX.

Accés més global

Serà la primera vegada que es duu a terme una actuació de gènere i permetrà l’accés remot a una part de la premsa històrica local i comarcal del Maresme tots els dies de l’any des de qualsevol dispositiu connectat a Internet del planeta.
A part de la premsa històrica, l’Arxiu Comarcal també seguirà digitalitzant aquest estiu els acords municipals dels Municipis dels quals custodia els seus fons documentals. Actualment ja són dos els municipis del Maresme que compten amb els seus llibres d’acords municipals al portal “Arxius en línia”, Sant Pol de Mar i Òrrius. Ara s'iniciarà la càrrega dels acords municipals de Teià, Cabrera de Mar, Santa Susanna, Sant Vicenç de Montalt, Caldes d’Estrac i Mataró.