Queda convocat el novè Premi Helena Jubany

L'associació homònima, l'Ajuntament i i'Ara organitzen un certamen amb 3.000 euros de recompensa

  • Redacció// Foto: arxiu
  • Divendres, 26 Agost 2016 12:03

Cultura 2014/2015, Premi Helena Jubany

L’Associació Cultural Helena Jubany i Lorente, la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró i el diari Ara han convocat de nou el Premi Helena Jubany, dotat amb 3.000 euros. Des de l'any passat l'Ajuntament és part organitzadora d'un certamen consolidat, nascut amb la finalitat de mantenir viu el record de l’Helena, enamorada del món dels llibres des de tots els angles (lectora obstinada, periodista de cròniques culturals, llibretera, bibliotecària, autora de ressenyes, correctora, escriptora novella i narradora de contes.

El Premi vol, també, encomanar el seu gust per la lectura i la ficció literària tant en el vessant escrit com en el de la transmissió oral. Un dels trets distinitius del Premi Helena Jubany de narració curta o recull de contes per a ser explicats és que es prima l'oralitat.

El jurat estarà format per Cristina Valls i Solé, en representació de les biblioteques de Mataró, Dídac Micaló, guanyador del VIII Premi Helena Jubany, Elvira Carrió, directora de l’IB Pla d’en Boet, Esteve Guardiola, llibreter i narrador oral, Llorenç Soldevila, professor de la Universitat de Vic, Lluïsa Esteve, bibliotecària i professora, Núria Ribas, directora de la biblioteca de Sentmenat, Roser Ros, presidenta de Tantàgora, Roser Trilla, professora de llengua i literatura de l’IB A. Satorras, i Joan Jubany, que actuarà de secretari amb veu però sense vot. Es poden entregar textos fins a l'1 d'octubre.