La Processó infantil de la Creu de Maig, recuperada

Les germandats del Nazareno i l'Esperanza propicien una festivitat comuna a moltes ciutats de tradició confrare

  • Redacció
  • Dimecres, 25 Maig 2016 10:23

Processó Infantil

Les germandats del Nazareno i la Esperanza van recuperar diumenge passat a Mataró la festa de la Invenció a la Santa Creu. Es tracta d'una celebració que havia estat molt popular fins als anys 30. Els orígens a Mataró es remunten a la festa de Santa Elena i fins i tot a la festa de la primavera que ja organitzaven els romans i que encara en alguna ciutat de Catalunya es conserva, com la festa de les flors o la festa del tronc.

En aquesta ocasió però, pel fet de ser una festa de la mà de confraries i germandats, segueix l'accent típic de Granada i Màlaga on hi ha un contingut religiós, una processó feta per nens i nenes, i on participen quadres de ball amb vestits de gala.

El seguici el van formar una munió de nens i nenes de la Hermandad, de la comunitat parroquial i del barri de Cerdanyola, així com una gran filera de nenes vestides amb el vestit de ball blanc de gala. D'aquesta manera Mataró se suma a una celebració pròpia de moltes grans ciutats de tot l'Estat amb àmplia tradició confrare.

Un pas petit

La processó tenia un pas petit i adaptat als menuts, que en certa manera ha estat inspirat en el pas de costal del Nazareno de Mataró, però amb altres elements de colors i de llum. Aquest pas processional ha estat obra de José Manuel Padilla. D'aquesta manera els més petits van ser els grans protagonistes d'una processó que s'espera que es consolidi i creixi amb els anys.

Només a tres ciutats

Mataró és una de les tres ciutats que ha recuperat aquesta festa juntament amb El Vendrell i Cornellà, amb el que es consolida com una de les ciutats més actives en celebracions d'aquest estil.