L'autora mataronina Maria Escalas, premi La Llança de Sant Jordi d'Òmnium

La seva primera novel·la, 'Abans que el teu record torni cendra' és un dels cinc llibres de ficció guardonats

  • Mireia Biel // Foto: cedida
  • Dimecres, 20 abril 2016 10:25

Maria Escalas

L'autora mataronina Maria Escalas ha aconseguit col·locar-se entre els cinc llibres premiats amb La Llança de Sant Jordi que anualment organitza Òmnium Cultural. I ho ha fet amb la seva primera novel·la 'Abans que el teu record torni cendra' (Ed. Amsterdam), que ha tingut una excel·lent acollida per part dels lectors i que ja ha assolit la cinquena edició.

Maria Escalas ha expressat el seu agraïment a través de les xarxes socials i ha explicat que "se sent com en un núvol", en referència a l'èxit que ha suposat aconseguir un premi amb el que és el seu primer títol.

I és que en la festa celebrada ahir a la Sala Bikini, Escalas va compartir el premi La Llança amb noms tan destacats com el de Víctor Amela, amb 'La filla del capità groc', Empar Moliner amb 'Tot això ho faig perquè tinc molta por', Flàvia Companya per 'Haru i Roc Casagran, que ha assolit el premi amb 'L'amor fora de mapa'.

En una entrevista al Tot Mataró, Escalas ja va avançar que es trobava preparant la seva segona novel·la, però que no preveia que pogués publicar-se abans del 2017.

El premi dels lectors

Òmnium Cultural és qui organitza el concurs La Llança per Sant Jordi. A través de la seva web, qualsevol persona podia votar a una pregunta molt senzilla: "Quins llibres regalareu per Sant Jordi?". Els votants tenien dret a votar en quatre categories: ficció, no ficció, infantil i juvenil i portada. Podien votar entre 278 llibres, publicats el 2015, presentats per les seves editorials. Els vint guanyadors han estat els cinc llibres més votats de cada categoria.