L'Anxaneta acull la trobada de gegants d'escola de Catalunya

Una seixantena de figures seran a la vuitena edició d'aquesta trobada

  • Redacció// Foto: Daniel Ferrer
  • Divendres, 08 abril 2016 00:00

Cultura 2014/2015, ANXANETA
 Aquest diumenge, 10 d’abril, al llarg del matí, se celebrarà la XVIII Trobada de Gegants i Capgrossos de Catalunya a Mataró organitzada per l’escola Anxaneta de Mataró. S'hi esperen 58 colles i més de 2.300 participants.

La Trobada de Gegants i Cap­grossos d'escoles de Catalunya neix de generació espontània i amb l'objectiu de només agrupar les diverses colles de la circumscripció de Barcelona. A partir del 2005 s'amplia la trobada fent-la d’àmbit nacional.
Mataró ja va acollir la Trobada de Gegants i Capgrossos d'escoles de Catalunya l’any 2002, en la seva 4a edició. Ara torna a Mataró, una ciutat molt gegantera.

S'espera la presència de 58 colles i més de 2.300 persones

Dins el cinquantenari

Coincideix que aquest curs l’escola Anxaneta de Mataró, fa 50 anys que va obrir les seves portes. Concretament el 4 d’octubre de 2015. És doncs, un dels actes que la comissió dels 50 anys participa amb motiu d’aquesta efemèride.

Es realitzaran dues cercaviles, que transcorreran en paral·lel, començant a les 11.45
als voltants de l’escola Anxaneta de Mataró i acabant el seu recorregut a la plaça Santa Anna.

L'EXPO
Aquest cap de setmana és el darrer en què es pot visitar a l'Ateneu de la Fundació Iluro la mostra dels 50 anys de l'escola.  L'exposició, que rep el nom de "Sóc Anxaneta. 50 anys d'escola" s'estableix a l'Ateneu de la Fundació Iluro i repassa la trajectòria del centre i la seva història.