Tornen a convocar el Premi Iluro de monografia històrica

La 58a edició consolida la nova web i la digitalització dels treballs

  • Marta Gómez
  • Dimecres, 30 Març 2016 09:27

Ciutat 2014/2015, francesc forn-premi iluro

La Fundació Iluro torna a convocar el Premi Iluro de monografia històrica. En aquesta edició, ja la 58a, es mantenen bona part de les bases del certamen que pretén reconèixer el millor treball de recerca històrica sobre Mataró o la comarca del Maresme, tant de caràcter general com particular. Els treballs hauran de referir-se a un determinat període, àmbit geogràfic o tema, com ara l’art, l’arqueologia, l’economia o el folklore, entre d’altres. Tots els treballs que es vulguin presentar ho podran fer fins al pròxim 15 de setembre.
La convocatòria del Premi arriba amb la consolidació de la renovació de la pàgina web el Premi Iluro que, a més a més, inclou la digitalització de totes les obres publicades fins al dia d’avui. Aquest pas ha facilitat també l’accés i la difusió dels premis que segueixen amb la voluntat d’arribar a nous públics i assolir nous objectius de promoció i difusió de la història.

El premi es manté

Des de la primera edició, quan la dotació del premi era de 5.000 pessetes fins als 4.500 euros que es donen en aquestes darreres edicions, ha plogut molt. La realitat és que des de la creació el Premi Iluro el premi en metàl·lic va anar augmentant fins a l’any 2013 quan la xifra es va veure reduïda a la meitat. Si el 2012 el premi que donava la Caixa Laietana era de 9.000 euros, l’any següent quan la Fundació Iluro va agafar el relleu, la dotació econòmica es va reduir passant a ser de 4.500 euros, quantitat que es manté també per a aquest any.