El sexe de l'antiga Roma, a exposició al Museu de Mataró

La mostra està produïda per l’Arqueoxarxa, la Xarxa de Museus i Jaciments Arqueològics de Catalunya

  • Redacció// Foto: cedida
  • Divendres, 04 Març 2016 00:00

Cultura 2014/2015, exposició sexe època romana

Avui divendres a les 19.30 h s’inaugura a Can Serra del Museu de Mataró “El sexe a l’època romana”, una exposició que desvetlla els aspectes més íntims de la vida dels romans des de la República fins al segle IV. Ho farà a través d’una selecció de peces procedents de les col·leccions catalanes i dels textos llatins més suggeridors.

Aquesta és la primera exposició produïda per l’Arqueoxarxa, la Xarxa de Museus i Jaciments Arqueològics de Catalunya, i es va inaugurar l’abril del 2013 a Badalona. Després de recórrer 11 ciutats catalanes durant dos anys, arriba a Mataró i es podrà visitar fins al 22 de maig.

Per a adults

La mostra, adreçada a un públic adult, aplega una vuitantena de peces procedents de diferents col·leccions arqueològiques de tot Catalunya i està estructurada en cinc eixos temàtics diferents: sexe i matrimoni; sexe, seducció i bellesa; pràctiques sexuals; sexe fora del matrimoni i sexualitat divina.

Al llarg de l’exposició, el visitant es trobarà acompanyat en tot moment dels autors clàssics. Els consells d’Ovidi, de Sèneca, de Plaute o de Suetoni serveixen per contextualitzar les peces que s’hi exposen.

Es parla de desinhibició i desenfrè, però també dels tabús i la doble
moral que hi havia a l’època.

Activitats complementàries

L’exposició tindrà tres activitats complementàries. Divendres 29 d’abril es podrà entrar a “La cuina de Venus”, una xerrada activa sobre cuina eròtica romana; dimecres 18 de maig dins la Nit dels Museus es farà la conferència “El sexe a l’antiguitat: de la prehistòria a la cultura romana” a càrrec de Joan García Targa, i el 22 de maig, Núria Tarragona i Vanessa García oferiran l’espectacle “Tapper Sex a la Romana”.