"Loba", un viatge documental sobre els naixements actuals

La pel·lícula documental de Catherine Béchard es projectarà al Foment Mataroní aquest divendres

  • Marta Gómez
  • Dimecres, 02 Març 2016 09:44

Documental Loba

A través de la premissa que cada cop és més difícil parir a casa, neix la pel·lícula documental de Catherine Béchard: "Loba". El documental es projectarà aquest divendres al Foment Mataroní.

Més enllà de la premissa inicial el que intenta respondre el producte documental és com es viu avui en dia el part i de quina manera s'arriba al món en "un acte quotidià del qual a penes es parla". 

La directora comença aquest viatge documental després de la "forta necessitat de viatjar, comprendre, intercanviar i veure altres maneres de percebre el cos i les seves energies" que se li desperta als seus 40 anys.

Així, Loba és un viatge documental que recorre Espanya, França, Mèxic i Cuba per descobrir de la manera més íntima el com i el perquè "s'ha evolucionat cap a un part cada vegada més medicalitzat".

Directora amb experiència

Béchard té 25 anys d'experiència en osteopatia i remeiera. Assegura que sempre l'han sorprès "desagradablement les històries de patiment que sovint expliquen les mares sobre els seus parts als hospitals". I això la va portar a començar a rodar l'any 2011 a Barcelona. Aprofitant la seva relació amb Mèxic va poder aconseguir més casos diferents de viure aquesta situació. Un conjunt d'experiències i de vivències que  han quedat plasmades a 'Loba'.