Mataró llueix Cavalcada per TV3

Petits retocs arrodoneixen un acte que fa sortir al carrer més de 60.000 persones, segons l'Ajuntament

  • Cugat Comas // Fotos: Ramon Casacuberta
  • Dijous, 07 Gener 2016 15:28

Reis 2016

Els Reis Mags d'Orient van ser fidels a la cita –com no podria ser d'altra forma– i van recórrer els carrers de Mataró al capdavant d'una Cavalcada amb petites novetats i matisos. Tot i que els ingredients eren els de sempre, amb les carrosses habituals, a tot l'acte se'l va veure arrodonit potser per la presència de les càmeres de TV3 que van retransmetre l'acte. Dos dels trams de l'acte, a l'alçada de la Plaça d'Espanya i el tram de la Santa Anna i La Riera es van convertir en uns platós gegantins des dels quals l'equip que encapçalava Espertac Peran va explicar-li a tot Catalunya els detalls de l'acte més massiu de tots els que es fan a Mataró.

Durant la primera part del trajecte el clima va fer patir i tot, pel fred i pel vent, però, igual que la màgia que desprenen els tres monarques, aquesta sensació es va anar dissipant amb el pas del temps.

Antoni Blanch, Carme Buscà i Marta Domingo eren el trident director de la Cavalcada que va incorporar com a novetats l’obertura de l’espectacle a càrrec de tres grups de batucada i una espectacular comparsa formada per alumnes de l’Aula de Teatre  que manipulaven ocells gegants i altres objectes teatrals de la companyia Artristras.

Les carrosses de sempre

La Cavalcada era la mateixa, però se la veia més cuidada, lluïa més. Les carrosses dels Missatgers Reials, una comparsa formada per Estrelles i l’Oca, obrien pas a la carrossa del Rei Melcior, seguida per les ballarines de dansa del ventre de l’escola d’Alba Hayal. El vaixell, la carrossa amb els personatges del curt de Disney Frozen Fever, el Tren i la carrossa de l’ONCE tancaven la primera part del seguici.

La carrossa del Rei Gaspar i els ballarins de dansa Bollywood d’Alba Hayal, van continuar la desfilada, amb la carrossa dels Arlequins, l’Avió, la carrossa del Santi de la Fundació Maresme i la de les Joguines anaven a continuació, abans de la carrossa del Rei Baltasar, un grup de danses africanes, la carrossa dels Contes, la del Tramvia i la de l’Iceberg van donar pas al final de la cavalcada, amb els carboners acompanyats per la banda musical Romani Chave Bulgaria originària dels Balcans Orientals, l’escala dels Bombers.

Obsequis

Va ser difícil seguir-ho 'in situ' en una Riera més plena que mai però en arribar a davant l'Ajuntament, a cada Rei Mag el regidor Quim Fernàndez els va fer un obsequi: un plànol i la clau de la ciutat al rei Melcior perquè poguessin entrar a totes les cases, unes mantes amb motiu de la tradició en gènere de punt de Mataró al rei Gaspar, i raïm al Rei Baltasar, en record del vi que l’antiga Iluro elaborava per enviar a les tropes. Dansa i música en directe  de la Banda van precedir els discursos al balcó.