Un torró amb gust de coca de Sant Joan per col·laborar amb la Fundació Maresme

La iniciativa és de la pastisseria Nougat, que des de fa tres anys busca fórmules per contribuir al desenvolupament d’entitats socials

  • Mireia Biel // Fotos: Anna Aluart
  • Dimecres, 09 Desembre 2015 13:58

Turró Nougat

Un torró nadalenc que recorda a l’estiu. És la proposta que Nougat va presentar dissabte en un acte que, a banda d’un taller de xocolata, va servir també per reivindicar l’ajuda que la campanya de venda d’aquest torró proporciona a la Fundació Maresme. Una experiència ja arrelada en la pastisseria que, amb la crisi, es va replantejar el seu funcionament.

L’espai de La Graneria de la Plaça Gran va acollir dissabte passat la presentació del torró de Nadal de Nougat. Un torró singular, ideat per Marc Albalate que trasllada a l’estiu i a un dels seus dolços estrella: la coca de Sant Joan. Des de la pastisseria asseguren que “està pensat pels nens pel seu gust suau” que incorpora brioix, fruita confitada, praliné i xocolata amb llet i que vol ser “una picada d’ullet a l’estiu”. És el segon any que Nougat elabora l’anomenat ‘Torró d’en Santi’, una iniciativa que destina un euro de cada venda a la Fundació Maresme. 

Turró Nougat

Finalitat social

La proposta del torró no és aïllada. Des de fa tres anys, Nougat va voler fer un gir en la seva política d’empresa i va ser així com va iniciar estretes col·laboracions amb entitats socials com la Fundació Maresme. “Amb l’inici de la crisi i conseqüències que comportava, volíem que totes les nostres activitats tinguessin un impacte local”, expliquen des de Nougat. Per això, “vam decidir que una bona fórmula de col·laboració era que una part dels nostres beneficis anessin a parar a fundacions o entitats amb finalitats socials”. Ara per ara, treballen amb la Fundació Maresme, qui els realitza les caixes i les targetes pels torrons durant la campanya de Nadal o els recullen el paper i el cartró a través del CEO i aprofiten les campanyes de Pasqua i Nadal per crear productes vinculats a en Santi, l’emblema de la Fundació Maresme.