Dídac Micaló guanya el 8è Premi Helena Jubany

D’entre les 70 obres presentades s’emporta el guardó “La nit que gairebé em converteixo en tiberi...”

  • Marta Gómez
  • Dilluns, 07 Desembre 2015 13:40

helena jubany

“La nit que gairebé em converteixo en tiberi...” és l’obra guanyadora del 8è Premi Helena Jubany. El seu autor, Dídac Micaló, acostumat a escriure i explicar històries, ha estat l’escollit pel jurat d’entre les 70 obres presentades al certamen. La Núria Ribas, representant del jurat, exposava el passat dia 2, els motius pels quals s’havia escollit l’obra guanyadora: “és un text amè i divertit de llegir”, “en llegir-lo o escoltar-lo hom té la sensació de formar part d’un públic”, “sap integrar la ficció en la vida de cada dia”, “incita a la curiositat científica”, entre altres motius.

El Premi literari Helena Jubany de narració curta o recull de contes per a ser explicats va néixer amb la finalitat de mantenir viu el record de la mateixa Helena Jubany que va ser assassinada. És, doncs, un homenatge a la seva figura com a lectora insaciable i periodista de cròniques culturals que era, va fer pensar als seus familiars i amics que organitzar aquest premi era una bona manera de recordar-la.

helena jubany

L’Ajuntament s’hi implicarà

El Primer Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament i regidor de cultura, Quim Fernández, va cloure l’acte amb unes paraules de record a l’Helena. Fernández va assegurar que a partir de l’any que ve l’Ajuntament s’implicarà en la convocatòria del premi, cosa que van agrair molt des de l’Associació Helena Jubany.

Col·laboradors del Diari Ara

L’Associació Helena Jubany distribuirà gratuïtament l’obra guanyadora. “La nit que gairebé em converteixo en tiberi...” es podrà obtenir, doncs, amb el Diari Ara abans no finalitzi l’any. Per aquest motiu i per facilitar-ne l’edició s’ha tirat endavant una campanya de micromecenatge amb Verkami.