‘La Riera’ s’acabarà al final d’aquesta temporada

La telenovel·la gravada al Maresme ha assolit un 23 per cent de quota mitjana durant 1.196 emissions

  • Redacció - ACN
  • Dijous, 12 Novembre 2015 11:15

La Riera

Després de sis anys en antena, la telenovel·la dels migdies de TV3, ‘La Riera’, s’acomiadarà dels telespectadors al final d’aquesta temporada. La ficció televisiva dirigida per Esteve Rovira ha comptat amb un notable seguiment al llarg d’aquests anys, que es tradueix en un 23% de quota mitjana de pantalla, essent sempre un dels programes més vistos del dia i liderant la seva franja horària, segons xifres de la televisió pública. D’aquí a final de temporada (resten uns 140 episodis) la sèrie haurà de resoldre una sèrie de trames clau de la darrera temporada, com la venjança d’en Claudi Guitart (Pere Arquillué), el destí de la Fonda familiar o l’evolució de la matriarca, Mercè Riera (Mercè Sampietro).

Les portes de Can Riera, la fonda familiar que dóna nom a la sèrie, tancaran definitivament el pròxim mes de juny, al final de la setena temporada d’aquesta ficció televisiva. El propi destí del convuls restaurant, al voltant del qual s’han desenvolupat moltes de les trames de la sèrie, l’ambició de la Lídia (Anna Sahún), els embolics de La Pineda, l’equilibri emocional de la Mercè i les evolucions respectives dels seus quatre fills, es resoldran doncs en els pròxims 140 capítols que resten. La fidelitat dels espectadors ha estat un dels motors de ‘La Riera’, com demostren les xifres d’audiència que ha facilitat TVC. Va arrencar amb un 19,3% de quota mitjana, i aquesta temporada en registra un 21,7%. La quarta va ser la més seguida, amb un 24,9%, i tot plegat, la mitjana de totes les temporades fins ara, és del 23%. Això l’ha portat a liderar diàriament les sobretaules de TV3 i a situar-se sempre entre els programes més vistos del dia.

“Sàvia decisió”
“La Riera” tindrà un final condicionat per les moltes coses que han passat al llarg d’aquests sis anys, i que serà un lògic colofó que tanca un viatge que va començar amb en Sergi Guitart tornant a casa, i trobant-se amb una família que era molt diferent de la que ell recordava, i que encara ha canviat molt més”, ha avançat la cadena.  El director de la sèrie, Esteve Rovira, creu que posar punt i final a ‘La Riera’ és una “sàvia decisió”, i afirma el següent respecte d'allò que encara ha de venir: “Ara posarem tota l’empenta per arribar a un final de temporada explosiu”.