Un verkami per editar l’obra guanyadora del 8è Premi Helena Jubany

L’objectiu és publicar 20.000 llibrets per regalar-los amb el Diari Ara

  • Redacció
  • Dimarts, 10 Novembre 2015 10:36

premis Helena Jubany

L’Associació Helena Jubany, organitzadors del premi que rep el mateix nom, han decidit que l’obra guanyadora del 8è Premi Helena Jubany es regalarà amb el Diari Ara. Per a poder-ho tirar endavant es necessiten 5.000 euros i per això han tornat a fer un Verkami, com en l’edició anterior. Aleshores van ser 181 mecenes els que van fer possible la publicació del llibret “Tot plegat no és el que sembla”. L’objectiu d’aquest any és poder editar 20.000 llibrets amb l’obra guanyadora de l’edició d’enguany de narració curta o recull de contes per a ser explicats.

Per a aquesta 8a edició del premi s’han pogut presentar les obres que opten al premi des del 27 de febrer fins a l’1 d’octubre. No serà fins al dia 2 de desembre però, quan es faci públic el nom de l’obra guanyadora d’aquest 2015 i que, per tant, s’adjuntarà amb el Diari Ara en els dies posteriors a aquesta data. Un diari que, des de l’Associació asseguren que els ha donat “l'oportunitat” per a “donar difusió al premi, d’allò que representa i de l’obra guanyadora”.

Premi Helena Jubany

El premi pretén, en paraules dels organitzadors, “mantenir viu el record de la mataronina Helena Jubany, enamorada del món dels llibres des de tots els angles, i d’encomanar el seu gust per la lectura i la ficció literària tant en el vessant escrit com en el de la transmissió oral”. L’Helena Jubany va morir assassinada l’any 2001 a l’edat de 27 anys i mai es van trobar els culpables.