Quatre mataronins participen en els “Autos Locos” de Redbull

Amb el vehicle “Farwest wagon” intentaran ser els més ràpids de Montjuïc

  • Marta Gómez // Foto: cedida
  • Dimecres, 28 Octubre 2015 18:06

Cultura 2014/2015, Redbull autoslocos
En Carlos, l’Albert, en Mario i en Jonathan són els quatre mataronins que aquest dissabte participaran en la cursa “Autos Locos” que organitza Redbull. Ells mateixos han assegurat que es van assabentar de la carrera per les xarxes socials i que, engrescats per la idea, van tirar endavant el projecte i esbós del vehicle. Hi havia 60 llocs en joc per a poder participar-hi, 50 havien de ser escollits directament per Redbull i els 10 restants eren a votació popular. Els mataronins van saber abans de l’estiu que havien estat seleccionats per Redbull.

El vehicle Faswest wagon

El vehicle preparat per a l’ocasió rep el nom de Faswest wagon. “És la representació d’una caravana de l’oest. Té una estructura rectangular de fusta amb una lona i un cavall de paper maixé”, assegura en declaracions al Tot Mataró un dels participants mataronins, Carlos Drechsel. Ell mateix explica que s’han hagut de cenyir exhaustivament a les bases del concurs que marcaven que el vehicle no havia de superar els 3 metres de llargada, poc més de 2 metres d’altura i un pes màxim de 80 quilos.

La carrera s’efectuarà el dissabte dia 31 a la muntanya de Montjuïc de Barcelona. Els quatre mataronins han acabat d’ultimar tots els detalls aquesta setmana. “Hem revistat que tot estigui a punt i hem comprovat que tot funcioni com hauria de funcionar”, explica Drechsel. “La carrera té un risc, però hem mirat bé el cotxe, sabem que hi haurà cops i trompades però en principi no serà perillosa”, conclou el mataroní.

Els “Autos locos’ de Barcelona són la representació a Catalunya d’una tipologia d’espectacles que Red Bull ha acabat patentant com a imatge de marca. De la mateixa manera que la marca és patrocinadora d’esportistes i altres practicants relacionats amb el seu eslògan publicitari, també s’ha fet popular la variant més popular d’aquestes baixades d’andròmines, en les quals es tracta de desafiar la lògica i durar el màxim temps i ser més ràpid
en carrera, talment com si es tinguessin ales.