Mataró se suma amb dos actes al record d’Ovidi Montllor

Un recital al Cafè de Mar amb David Fernàndez i un concert per Santes, el programa

  • Redacció
  • Dilluns, 22 Juny 2015 10:21

Ovidi

Aquest 2015 se celebra arreu dels Països Catalans els 20 anys des que Ovidi Montllor “se’n va anar de vacances”, eufemisme que s’utilitza per parlar del seu traspàs. El cantautor d’Alcoi és un dels més importants de la història recent del país i un seguit d’entitats encapçalades per Òmnium Cultural amb el suport de l’Ajuntament han programat, d’entrada, dos actes a la ciutat. El primer serà l’espectacle de ‘Ovidi al cub’ al Cafè de Mar, un recital en el qual participa el diputat David Fernàndez i el segon s’emmarca de ple dins la programació de la Festa Major de Les Santes.

El 5 de juliol el Cafè de Mar es vestirà de gala per rebre a David Caño, Borja Penalba i David Fernàndez -un poeta, un músic i un periodista. Són “tres joves que ja no ho són tant, tres joves precaris dels Països Catalans, nascuts enmig de la democràcia de l’amnèsia i l’oblit planificat. Aquest singular Ovidi a la tercera potència, evoca el cantautor d’Alcoi a través de poemes, músiques i reflexions. Dir, cantar, pensar: claus encara de la condició humana”.  Les entrades valdran 5 euros.

Ovidi Popular, 20 anys!

Dins el marc de Les Santes, organitzat per Cultura de l’Ajuntament, es podrà veure també un espectacle produït per Tradicionàrius, basat en l’essència del repertori més popular d’Ovidi Montllor. Sonaran peces com “La fera ferotge”, “La cançó del llaurador”, “M’aclame a tu”, i “Homenatge a Teresa”, i “De manars i garrotades” entre moltes d’altres, amb les veus de Miquel Gil, Pep Gimeno “Botifarra”, Artur Gaya, Toni Torregrossa, Celdoni Fonoll  i Jordi Fàbregas, amb la direcció artística de Josep Vicent Frechina.