Montse Maestre guanya el VII Premi Helena Jubany

El jurat premia la narració a dos veus ''Tot plegat no és el que sembla'

  • Redacció
  • Divendres, 05 Desembre 2014 13:08

premis Helena Jubany

Montse Maestre guanya el VII Premi Helena Jubany amb 'Tot plegat no és el que sembla', una narració a dues veus que explica una història d’intriga amb final inesperat. L'obra ha resultat guanyadora d'entre 74 obres presentades al concurs.

En l'entrega del reconeixement, Maestre va donar molta importància al premi perquè, a part del valor literari, té una història al darrere amb la qual se sent molt identificada. "L’Helena era una dona jove, apassionada per la literatura, i escrivia històries que transmeten valors", va dir. Montse Maestre va voler donar suport a la lluita de la família i els amics de l’Helena.

Joan Jubany i Itxart, president de l’Associació Cultural Helena Jubany i Lorente, va ser l'encarregat de glossar el significat i l’objectiu del premi: mantenir viu el record personal i social de l’Helena Jubany, assassinada fa tretze anys a Sabadell, apassionada per la literatura i la narració oral. En la mateixa línia, Joan Mora, Alcalde de Mataró, va cloure l’acte amb unes paraules en record de l’Helena.

L’acte de lliurament del VII Premi Helena Jubany, convocat per l’Associació Cultural Helena Jubany i Lorente va tenir lloc dimarts 2 a la sala d’actes de la Biblioteca Antoni Comas de Mataró.

L'obra guanyadora serà distribuïda gratuïtament amb el diari ARA, co-convocant del premi, el divendres dia 19 de desembre, gràcies a un projecte de micromecenatge a través de Verkami.