Queda desert el 56è Premi Iluro

El Jurat considera que l’única obra presentada no reuneix les condicions suficients

  • Redacció
  • Dimecres, 12 Novembre 2014 12:06

Premi Iluro 2014

El jurat del clàssic Premi Iluro feia públic, dimarts a la nit, la seva decisió de declarar deserta la 56a edició, que enguany organitza per segona vegada la Fundació Iluro. Els experts han considerat que l’únic treball presentat, amb el títol Vivències, no reunia les condicions necessàries per merèixer el guardó.

El president del jurat, Antoni Pladevall, va lamentar el fet que s’hagués de declarar desert el premi, i la presidenta en funcions de la Fundació Iluro, Roser Salicrú, va deixar palesa la implicació de la Fundació Iluro en l’impuls del premi. Salicrú va fer una crida a la participació de cara a la propera convocatòria i va aprofitar per anunciar que la Fundació Iluro té en procés la digitalització de tota la col·lecció del Premi Iluro, amb voluntat de fer-la d’accés lliure on-line. Juntament amb ells, va presidir l'entrega l'alcalde de Mataró, Joan Mora.

Premi Iluro 2014 espai

La lectura del veredicte va ser precedida per la presentació, per part dels seus autors, de les obres guardonades l’any passat.

Instituït per la Caixa d’Estalvis de Mataró el 1959 i dotat amb 4.500 euros i la publicació de l’obra, el premi s’atorga al millor treball de recerca històrica sobre Mataró o la comarca del Maresme, i es fa extensiu a estudis sobre memòries, diaris, fonts documentals, biografies i autobiografies que constitueixin una aportació d’especial interès per al coneixement del passat històric de Mataró i el Maresme.