Un únic treball opta al Premi Iluro 2014

L'acte que se celebrarà dimarts que ve també presentarà el premi i l'accèssit del 2013

PRemi Iluro

'Vivències' és l'únic treball que s'ha presentat enguany a la convocatòria del Premi Iluro. Dimarts que ve, 11 de novembre, es farà l'acte de proclamació del guardó, que organitza la Fundació Iluro per segon any consecutiu. L'acte també servirà per presentar tant el Premi Iluro com l'accèssit del 2013.

La 56a edició del Premi Iluro només ha rebut un títol original, 'Vivències', que optarà al guardó. La Fundació Iluro ho ha fet saber en la convocatòria per a l'acte d'entrega del premi que es farà dimarts vinent a la sala d'actes de la Fundació Iluro al carrer Santa Teresa. Durant l'acte, també es presentaran el Premi Iluro 2013, 'Quan la terra promesa era al sud. La immigració francesa al Maresme als segles XVI i XVII' d'Alexandra Capdevila, així com l'accèssit, 'De xerric a capità d'empresa. Memòries de Joan Brufau Cusidó ampliades pel seu fill', de Jaume Brufau.

Dotació reduïda

Per segon any consecutiu, la fundació és l'encarregada d'organitzar el premi, fins aleshores en mans de la desapareguda Obra Social Caixa Laietana. La dotació econòmica, de 4.500 euros, es manté en relació a l'any passat, quan la Fundació Iluro es va veure obligada a rebaixar-la a aquesta xifra per culpa de les condicions econòmiques de l'entitat. Fins a l'edició del 2012, el premi era de 9.000 euros.

El premi s'atorga al millor treball de recerca històrica sobre Mataró o la comarca del Maresme, i es fa extensiu a estudis sobre memòries, diaris, fons documentals, biografies i autobiografies que constitueixin una aportació d'especial interès per al coneixement del passat històric de Mataró i el Maresme.