El Museu Arxiu recorda a Rafael Soler amb un acte als Dolors

S'aprofitarà per presentar els nous Fulls de l’entitat

  • Borja Revert / Foto: cedida
  • Dimarts, 21 Octubre 2014 00:00

Cultura 204/2015, Rafael Soler

Aquest dimecres dia 22 es portarà a terme un reconeixement a la figura de Rafael Soler, membre històric del Museu Arxiu de Santa Maria, que va morir el passat 27 de juny. L’acte se celebrarà a la capella dels Dolors a les 19.30 hores i glossaran la figura i aportació de Soler, Joan Rosàs, Àngels Soler i Manel Salicrú.

També es presentarà el número 110 de la revista Fulls del Museu Arxiu que, a banda de contenir la bibliografia de Rafael Soler i escrits sobre la seva petja en el camp de la història local, inclou estudis diversos d’Antoni Martí, Xavier Carbó, Joan Safont i Manuel Cusachs, sobre els Jocs Florals a Mataró, la biografia de Narcís Carbó, l’impacte de la Gran Guerra a Mataró i la branca mataronina de la nissaga dels Frediani, respectivament.

Historiador vocacional

Rafael Soler Fonrodona va ser el responsable, juntament amb Manel Salicrú, de prestigiar i de consolidar el Museu Arxiu com a entitat cultural a Mataró. Al seu currículum figuren un seguit d’articles i conferències que conformen un prestigiós corpus acadèmic. L’historiador mataroní també va treballar com a conservador del Museu de Mataró.