Campanya d’excavació arqueològica a la vil·la romana de Torre Llauder

Estudiants de tres universitats catalanes participen en els treballs

  • Redacció
  • Dilluns, 06 Octubre 2014 11:10

Torre Llauder

Dotze alumnes de les universitats UB, UAB i UdG han participat de l’1 al 17 de setembre en una campanya d’excavació arqueològica al jaciment de la vil·la romana de Torre Llauder, dirigida pels arqueòlegs Joaquim Garcia i Vanessa Muñoz. El projecte de recerca “Arquitectura domèstica senyorial a la costa central de la Laietània romana. Centres urbans i territori, de la República a l’Imperi (Els exemples de Torre Llauder, Iluro i ca l’Arnau)” està promogut per la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró i té una durada de quatre anys. 

La zona triada pels arqueòlegs Garcia i Muñoz ha estat un sector d’uns 140 metres quadrats, corresponent a un segon pati porticat -peristil- de grans dimensions de l’antiga casa senyorial romana. D’aquest peristil s’han descobert alguns trams dels murs que el delimitaven i el paviment de la seva àrea porxada, que tenia una amplada de 3,80 m i delimitava un espai a cel obert. Aquesta àrea s’excavarà en una propera campanya.
Aquest projecte ha estat valorat recentment per l’AGAUR (Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca) i per la Comissió de Recerca de Catalunya entre els 20 millors projectes d’arqueologia del país.