Inaugurada l’exposició central del Tricentenari a Mataró

L’Alcalde recorrda que “no és una exposició més” i insta a aprendre de la història

  • Cugat Comas
  • Dimecres, 10 Setembre 2014 12:09

Ciutat 2014/2015 tricentenari

Dissabte passat es va inaugurar l’exposició “Mataró 1714. Entre dos mars i dues corones” al Museu de Mataró i l’Ateneu de la Fundació Iluro. Un acte protocol·lari i un tastet teatral de l’obra ‘Carles i Belisa: Mataró rep una Reina’ van ser el preludi d’una visita a la mostra comissariada per Joan Giménez. El mateix historiador va fer de guia per explicar el contingut d’una mostra que és el pal de paller i acte principal de la celebració del Tricentenari a la ciutat.

L’exposició pretén facilitar una comprensió global del conflicte a través de diferents elements i objectes propis de la col·lecció del Museu i també de préstecs, que ajuden a comprendre com va viure la ciutat de Mataró aquest moment històric.

“No és una exposició més”

L’alcalde Joan Mora va fer un encès parlament en el qual va ressaltar la importància d’entendre “el perquè de la nostra història, aquesta no és una exposició més”. Mora va recordar com era Mataró en aquella època, la seva projecció comercial i va destacar la voluntat emprenedora dels mataronins d’aquells temps, voluntat que encara perdura.  Abans que Mora, Joan Giménez va assegurar que “si la història és la mestra de la vida, conèixer-la ens ha d’ajudar a entendre el perquè som qui som”.

Obra de teatre

“Carles & Belisa. Mataró rep una reina”, l’obra dirigida per Pere Anglas i amb música de Joan Vallcorba pren ara el testimoni dels actes del Tricentenari. La peça és un retaule musical que fa un recorregut pels esdeveniments més significatius al voltant de la Guerra de Successió a Mataró. L’obra teatral es podrà veure els dies 13, 14, 20 i 21 al Museu.