Segon Sant Jordi llibreter post-Robafaves

Els autors mataronins signaran avui dimarts 22 a la Fira del Llibre

  • Redacció //Foto: cedida
  • Dimarts, 22 abril 2014 00:00

Ciutat 2013, Sant jordi

Més enllà de les roses i complementant-les com a ingredient indispensable de la Diada, Sant Jordi és sinònim de llibres. A Mataró, com a la resta de Catalunya, és de llarg el dia de l’any en què més llibres es compren i els llibreters enllesteixen aquests dies els seus estocs per poder oferir, als seus establiments i a la Fira de la Plaça de Santa Anna, les seves novetats. A escala local aquest serà el segon Sant Jordi després del final de Robafaves, l’emblemàtica cooperativa que tenia una preponderància històrica en la jornada i en les parades a l’àgora de la ciutat. Havent canviat el paradigma, la Plaça es repartirà equitativament entre els diferents establiments i la Fira durarà dos dies, la vigília pròpiament dita, dimarts 22 i la mateixa Diada, dimecres 23.

A nivell de Catalunya, el Gremi de Llibreters preveu vendre 1,4 milions de llibres aquest Sant Jordi, una xifra similar a la de les dues darreres edicions. El seu president, Antoni Daura, explica que, tot i que la tendència general de vendes és a la baixa, Sant Jordi representa “un parèntesi”. Així, esperen mantenir la facturació de l’any passat, que va ser de 18,3 milions d’euros, una xifra que representa entre el 5 per cent i el 8 per cent del total de vendes anuals. El Gremi vol deixar enrere la polèmica generada l’any passat a l’hora de decidir els títols més venuts i enguany recuperarà la classificació tradicional. Segons Daura, la narrativa, els llibres infantils i els títols mediàtics seran els més venuts aquest Sant Jordi.

Les llibreries locals, per la seva banda, aposten també pels autors mataronins i és per això que els llibres de casa nostra tindran el seu espai a la Plaça de Santa Anna.

Fira del Llibre

En aquest sentit avui dimarts 22 i entre les cinc de la tarda i les vuit del vespre els autors locals signaran exemplars a la Fira. La col·laboració entre llibreters i editorials ha permès que en sols tres hores passin a signar la pràctica totalitat d’escriptors mataronins de renom amb obra nova els darrers temps. Entre les novetats amagades també en accent local una de les sorpreses la protagonitza l’obra ‘La pell de rèptil’ acabada de publicar per ViBooks i que suposa el debut del duet matrimoni que formen Joan Roca i Dúnia Grabulosa. És una obra d’intriga escrita a quatre mans que es presentarà a Mataró el pròxim 10 de maig.