El testimoni de successos d’una periodista sense acreditació

Núria Vázquez presenta el seu BCN Confidencial dijous avui a l’Antoni Comas

  • Cugat Comas
  • Dijous, 10 abril 2014 14:03

La periodista Núria Vázquez

El seu és un d’aquells llibres que sorprenen. Sorprenen perquè és jove, perquè no fa ni un lustre que és periodista però perquè el seu nom s’ha associat a diferents mitjans en els què ha treballat, però s’ha consagrat partint del seu “reporterismo callejero”. Es diu Núria Vázquez i dijous que ve serà a la Biblioteca Antoni Comas de Mataró per presentar el seu ‘BCN Confidencial’ una crònica de successos de la capital del país que va anar recollint en base, exclusivament, del seu ímpetu i voluntat periodística.

El llibre és el primer resultant d’un caràcter que fa que Vázquez visqui al carrer, ben a prop de les realitats que després transporta a les pàgines del seu primer llibre. Sense acreditació, perquè comença a treballar pel seu compte però amb llibreta i bolígraf, sense permís però amb moto i ben a prop de tot aquell món obscur i amagat.

El llibre recull reportatges sobre el tràfic de droga, la prostitució o les bandes llatines, per exemple. Mons als que s’ha acostat per poder explicar. Periodisme pur. I dur.