El Consell per a la difusió de Gaudí es constitueix a Mataró

L’òrgan es constitueix a Mataró i crearà una pàgina web sobre Antoni Gaudí

  • Redacció - ACN
  • Dimecres, 26 Febrer 2014 12:05

Consell Gaudí

El Consell per al foment i la difusió de l’obra de Gaudí acorda compilar les tècniques i els processos de reformes que s’utilitzen en les obres de l’arquitecte. “Gaudí és un gran mestre, però també un gran desconegut”, segons el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, després de la primera reunió que va celebrar aquest nou òrgan a Mataró, òbviament a la Nau Gaudí. La nova entitat també va acordar posar en marxa una nova pàgina web que englobarà tota la informació sobre Gaudí que es pot trobar a la xarxa. El Consell, que tornarà a reunir-se el pròxim octubre, està format per propietaris, experts i representants de les obres de l’arquitecte.

El Consell per al foment i la difusió de l’obra de Gaudí va quedar constituït aquest dimarts a la tarda en la reunió celebrada la Nau Gaudí de Mataró. El conseller de Cultura ha assegurat que el Consell està “posant les bases perquè Gaudí sigui encara més visible i més reconegut”. El Consell està presidit pel conseller de Cultura i en formen part els propietaris de les obres de Gaudí de titularitat privada, representants de les obres de titularitat pública, experts amb un coneixement reconegut en l’obra de Gaudí i responsables del Govern de la Generalitat.

Més turisme per la Nau
Per la seva banda, l’alcalde de Mataró, Joan Mora, va subratllar que el Consell també s’ha proposat incloure la Nau Gaudí de Mataró en els recorreguts turístics que s’organitzen al voltant de les obres de l’arquitecte. El Consell es tornarà a reunir el pròxim octubre a la mateixa Nau Gaudí. És un dels objectius des de la declaració de la Nau com a Km 0 de l’obra gaudiniana.