El simbolisme i la filosofia de Rafel Codina inspiren el torró d’autor d’Uñó

La pastisseria ha creat una peça de cruixent de nou caramel·litzada amb trufa de licor de ratafia

Turró ca l'uñó


Rafel Codina és l’artista local escollit per inspirar el torró d’autor 2013 de la pastisseria Uñó. Claudi Uñó ha creat una peça que combina un cruixent de nou caramel·litzada amb una trufa de licor de ratafia molt suau. El torró intenta posar de manifest la vessant de dissenyador de joies de Codina.

Els ingredients, les textures i el gust del torró no són casuals. Claudi Uñó va explicar que “hem intentat plasmar la vessant més desconeguda de dissenyador de joies de Codina”, amb un torró que combina les nous – que marquen el gust -, la xocolata i la ratafia, “tot plegat amb un gust molt suau, perquè fins i tot els nens el puguin gaudir”, segons Uñó.

Filosofia i simbolisme
L’artista Rafel Codina ha mesclat la tècnica escultòrica amb l’orfebreria per donar forma a una capsa escruplosament decorada fins a l’últim detall i, segons el mateix Codina, “carregada de simbolisme i filosofia”. És la primera obra de la seva segona etapa com a dissenyador de joies, després de patir un robatori important l’any 1991, que el va apartar d’aquesta tècnica.



Turró ca l'uñó


En aquest cas, Codina ha dissenyat l’obra a partir de tres pilars: la filosofia, el simbolisme i la línia. Inspirat en la cita d’Heracli, “res no és, tot canvia”, Codina hi ha afegit també una nou, “per representar el cervell i la creativitat”, així com la línia, “que per Kandinsky és un punt en moviment”.

Majoria d’edat
Amb aquesta, el torró d’autor arriba a la seva divuitena edició, el que li dóna la majoria d’edat i que consolida ja del tot una cita nadalenca gastronòmica dels mataronins. Noms tan coneguts com Ricard Jordà, Marc Prat o Joan Safont, han estat protagonistes de les darreres edicions del certamen. El torró es va posar a la venda el dia 5, a un preu de trenta euros.