Can Fugarolas demana ajuda per posar-se en marxa aviat

Llancen un Verkami i reiteren la voluntat de ser un espai obert a tota la ciutat

  • Cugat Comas
  • Dimarts, 03 Desembre 2013 10:40

Els impulsors de Can Fugarolas, en roda de premsa

El grup impulsor de Can Fugarolas es va presentar dilluns en roda de premsa a la mateixa antiga nau automobilística, en plena fase de reformes. Tres setmanes després d’entrar-hi com a llogaters, els col·lectius Taller d’Idees, Cronopis, Coworking i Estudi i Mig, van comparèixer per presentar una campanya de micromecenatge amb la que volen seguir avançant en la posada a punt d’una nau gegant plena de possibilitats. 4.000 metres quadrats i un gran pati exterior que, reiteren els seus impulsors, “ha de ser un espai obert i compartit en l’àmbit associatiu i sostenible; volem que el barri i la ciutat i totes les persones, entitats i empreses que s’hi vulguin acostar hi puguin trobar el seu lloc” va assegurar Marina Montserrat.

 

Recupera clicant aquí el reportatge del Tot sobre Can Fugarolas


Can Fugarolas és a hores d’ara un taller del qual ja s’ha retirat la major part de residus i escombraries acumulats durant anys de desús i precisa d’una sèrie d’acabats i instal·lacions pels quals fa falta la complicitat i ajuda econòmica ciutadana. “Hem engegat un Verkami perquè la gent col·labori i també fa falta que si algú pot aportar materials o la seva pròpia feina pugui col·laborar, el més urgent és poder arreglar les goteres, arranjar les finestres i tancaments i les instal·lacions elèctrica i d’internet”, explica Ricard Jornet. El Verkami posat en marxa té una xifra d’objectiu bàsic baixa, però els impulsors esperen que tingui èxit i pugui recaptar diners per accelerar la posada a punt final de l’equipament d’usos “culturals, socials i sostenibles”. La companyia i escola de circ Cronopis ja començarà a treballar a la nau en les pròximes setmanes, un cop ja han hagut d’abandonar Can Fàbregas del paper.

 

Activitats variades
Can Fugarolas té previst obrir-se a perfils i entitats diferents del quartet de grups impulsor. Acollirà cursos, tallers, activitats de circ, espectacles, cabarets, cursos del Taller d’Idees per a persones amb discapacitat, xerrades, exposicions i horts urbans. La nau també servirà de magatzem per a companyies artístiques, tindrà zona de cuina i bar i ‘sets’ de creació i producció artística i audiovisual. “Els usos seran els que compartim l’espai i la gent del barri vulguin, creiem que és un espai ple de possibilitats i que, si tothom suma, pot donar molt bons resultats” assegura Jordi Aliberas, d’Estudi i Mig. Un altre puntal del projecte serà el viver d’empreses eco-socials i tecnològiques.