Els Cavallets de Mataró participen a l’Aplec Internacional a Verona, Itàlia

Adifolk organitza aquest Aplec des de 1988 per difondre la cultura popular catalana

  • Marta Gómez
  • Dimarts, 27 Agost 2013 00:00

Els Cavallets de Mataró a Verona

A principis del mes d’agost els Cavallets de Mataró van participar en l’Aplec Internacional a Verona (Itàlia) organitzat per Adifolk. Segons explica la mateixa colla “gràcies a la bona organització i la qualitat dels participants, ha estat tot un èxit”. Al llarg dels dos dies que hi van ser, van poder ensenyar un tast de les diferents mostres catalanes, la mostra principal però, va ser a la Piazza dei Signori. La representació era prou àmplia: des de ball de bastons, danses i sardanes, sense l’excepció del cant coral, la música tradicional, les havaneres i la cobla, fins al bestiari festiu, capgrossos, diables i gegants, passant per castellers i falcons o jocs tradicionals i teatre al carrer. La cobla a més, amb marca de la comarca: la Cobla Premià, convidada directament des de Premià de Mar.

A més dels grups catalans, també es va poder gaudir de tres mostres de balls italians a càrrec de l’Accademia Musicale Dodekachordon, FolkBand i el Gruppo Ricerca Danza Popolare Verona, tots tres de la mateixa ciutat on es feia l’Aplec. Amb això, el què pretén Adifolk organitzant aquestes trobades és difondre la cultura popular i tradicional catalana arreu d’Europa. Ho fa des de 1988 i això sí, sempre encapçalat per la sardana. A cada una de les mostres aproximadament hi participen uns 20 grups folklòrics del territori català, el què suposa les prop de mig miler de persones actuant a més de les 1000 persones més que acompanyen el seguici català.  

Espectacles de carrer

Des d’Adifolk si una cosa volen ressaltar molt bé és que l’Aplec Internacional “no és solament una mostra de cada disciplina” sinó que “pretén barrejar el bo i millor del que poden oferir els grups per convertir els actes en espectacles de carrer”. Per això, creuen, que la clau de tot plegat és el “sumar elements tradicionals per a una dimensió de tradició viva, adaptada a la modernitat i en constant evolució”.