13 hores de lectura d’Espriu

Dissabte davant l’Ajuntament per “perdre-li la por” a l'autor

  • Cugat Comas
  • Divendres, 31 Maig 2013 13:25

Cultura, 13 hores d'espriu

La Comissió Cívica de l’Any Espriu ha convocat per a aquest dissabte un dels actes més importants del seu calendari amb el ‘Mataró llegeix Espriu’, una lectura d’obres variades de l’escriptor arenyenc de 13 hores, des de les deu del matí fins les onze de la nit. El 13 no és casual ja que aquest 2013 es compleixen 100 anys del naixement del poeta –nat el 1913, per tant– i tampoc va ser casual l’escenari escollit per presentar l’acte, a la confluència dels carrers Salvador Espriu i Josep Pla, a Vistalegre, al costat d’un xiprer.

“És un lloc agradable i desconegut per molta gent que cal reivindicar igual que Espriu reivindicava paraules”, explicava Toni Grané. El President de Sala Cabanyes va detallar que seran 170 les persones que passaran per davant de l’Ajuntament dissabte a llegir Espriu en un acte amb el propòsit, segons ell, “que tots plegats perdem la por i el respecte a Espriu, llegint-lo i escoltant-lo al carrer”.

L’acte consistirà en una tarima, dos faristols i el degoteig de voluntaris prèviament seleccionats que llegiran poesia, prosa i teatre de l’arenyenc, una cura de textos de la que s’ha encarregat Eulàlia Puigderrajols. També membre de la Comissió, el president d’Òmnium Cultural Toni Pous explicava que “passaran a llegir des de professionals a escolars, gent de parla catalana, castellana i fins i tot àrab i es tracta que qui passegi gaudeixi escoltant l’obra d’Espriu”.