Mataró celebra el 164è Aniversari del primer ferrocarril

La Plaça de Santa Anna serà el centre d’atenció de tots els actes entorn del món del tren

La primera línia de ferrocarril a l’Estat Espanyol va ser entre Mataró i Barcelona. D’aquest fet en fa 164 anys, quan per primera vegada va arribar el ferrocarril a la capital del Maresme. Tot recordant també el seu impulsor, Miquel Biada i Bunyol, la ciutat de Mataró vol recordar i retre homenatge aquest proper cap de setmana  a aquesta efemèride ferroviària. D’aquesta manera, des de l’Ajuntament de Mataró –i tal i com han anunciat al seu portal web-, del 26 al 28 d’octubre s’han organitzat tot un seguit d’activitats.

El divendres 26, té lloc la presentació del llibre “Primer túnel ferroviari d’Espanya en el turó de Montgat: la muntanya foradada” a càrrec de l’enginyer industrial i autor del llibre, Xavier Nubiola.

Mentrestant de cara al dissabte i el diumenge, 27 i 28 respectivament, hi haurà instal·lada a la Plaça de Santa Anna la VIII Fira ferroviària on a més a més dels estands de diferents entitats, hi haurà la reproducció a escala d’una locomotora de vapor viu del Centre de Modelisme Ferroviari de Sabadell.