Serra celebra 30 anys de vida expositiva amb una triple mostra

‘Necessitat vital’ agrupa obres a Mataró, Argentona i Barcelona”

Josep Serra celebrarà els seus 30 anys de vida expositiva amb una mostra a tres bandes que acolliran els municipis de Mataró, Argentona i Barcelona i que s’inauguren els dies 20, el 22 i el 25, respectivament. La mostra, sota el títol ‘Necessitat vital’, fa un repàs per les tres dècades d’exposicions que ha realitzat l’artista argentoní.

Les exposicions repassen tres dècades

A tres bandesL’artista resident a Argentona Josep Serra inaugura una exposició a tres bandes, ‘Necessitat vital’, amb l’objectiu de reflexionar sobre els seus trenta anys de vida expositiva. La mostra comprendrà una cinquantena d’obres que estaran repartides entre l’Ateneu Caixa Laietana de Mataró – des del dia 20 – i al Museu del Càntir d’Argentona – a partir del 22. Tot i així, un nombre més reduït de quadres estarà exposat a la Galeria Setba de Barcelona a partir del dia 25. Triar un nom

Pere Pascual, crític d’art mataroní, valora molt positivament el fet que Serra s’hagi atrevit a posar nom a una exposició: “per a Serra, tot el seu concepte artístic, el què, com, quan i de quina manera, es resumeix sempre en un sentiment unívoc que s’expressa en una veritable necessitat vital de ser artista, i a més, de ser-ho amb aquesta la seva pintura”.SerraJosep Serra és un pintor nascut el 1956 que es va formar al costat de noms com el P. Mané, A. Ayné i R. Capitani. L’art abstracte inunda la seva obra i, de fet, a la seva pàgina web assegura que és així perquè “em trobo davant de l’espai amb l’atractiu d’investigar un nou color i cercar formes que ningú no ha imaginat”. Pascual descriu l’obra de Ser­ra de la següent manera: “la seva pintura respon sempre a una introspecció racional, sensible o irracional, segons escaigui. La seva obra respon a un encanteri personal fruit d’una reflexió estètica i ètica”.L’exposició de Josep Serra a Mataró coincideix a l’Ateneu de Caixa Laietana amb la Col·lectiva de l’Associació Sant Lluc per l’Art. Així, tot l’edifici queda pres per l’art local. Una bona aliança.