Mataró és durant tres dies capital de la Setmana Santa

Acull el 5è Congrés Català de Congregacions, Confraries i Germandats

Fora de temporada i abans fins i tot de Quaresma, Mataró lluirà Setmana Santa aquest cap de setmana fent de ciutat amfitriona del cinquè Congrés Català de Congregacions, Confraries i Germandats. Durant tres dies més de 50 entitats d’arreu del Principat participaran dels nombrosos actes i activitats previstos entre els que destaquen el concert solidari d’aquesta nit de divendres de bandes de les germandats de la ciutat a benefici de Càritas Interparroquial o la desfilada dels Armats dissabte a la tarda.

Agafant el Teatre Monumental com a epicentre de quasi tot el que hi passi o s’organitzi, a Mataró se celebraran col·loquis i ponències, encapçalada per la del propi Cardenal Arquebisbe de Barcelona Lluís Martínez Sistach dissabte al matí. A més de les conferències i estudis, la música serà protagonista i també en clau mataronina en un altre dels actes destacats del Congrés.

Dissabte a dos quarts de deu de la nit hi haurà un Concert de Música Sacra d’autors mataronins interpretat per la Coral Arquitectura i l’Orquestra de la UPC a la Basílica de Santa Maria, dirigits pel mestre Lluís Carné. El Congrés mataroní s’inaugura aquest vespre al Teatre Monumental i acabarà diumenge amb un dinar a l’Hotel NH Ciutat de Mataró.

Mataró, un referent en Setmana Santa

L’organització d’aquest Congrés és una de les fites d’enguany del moviment de Setmana Santa de Mataró, unes entitats la mar d’actives i agrupades en la Comissió de la Setmana Santa que tira endavant any rere any la rica programació mataronina d’aquestes dates. Precisament al voltant del Congrés s’ha aprofitat per organitzar per una banda una exposició a l’Ateneu de Caixa Laietana sobre la història de la Setmana Santa a Mataró i per l’altra es va presentar un llibre històric sobre la mateixa de Xavier Alarcón. Escalfant motors per enguany, aquesta nit es presenta el cartell dins els actes del Congrés.