Encara queden entrades per veure Raimon, demà al Monumental

És la cita més esperada del Cicle de Músiques Tranquil·les

Aquest dissabte arriba a Mataró un dels exponents més representatius de la Nova Cançó: Raimon. El concert s’inclou dins el programa de Músiques Tranquil·les i és probablement la cita estrella del cicle organitzat per la Casa de la Música Popular. Si l’any passat els de la Casa de la Música van optar pel cantautor Lluís Llach, enguany se segueix apostant per la nova cançó catalana amb un concert que promet. Els que vulguin anar hauran de donar-se pressa per aconseguir les darreres entrades que resten a la venda.

Raimon té a les seves esquenes molts anys de trajectòria i una quarantena de discos. La seva faceta musical s’acompanya a més d’una gran activitat com a poeta i com a escriptor que l’ha fet ser reconegut arreu del món. I és que des que va començar a trepitjar els escenaris, a principis dels anys seixanta, el cantautor ha actuat en nombroses ocasions a França així com a la resta de capitals d’Europa i Sudamèrica. El símbol de la nova cançóPerò si per alguna cosa destaca la seva música és per allò que representa. Raimon va ser, durant la dictadura, un dels màxims representants de la democràcia i contra el règim de Franco. És per això que, avui, Raimon continua sent un símbol, no només a Catalunya sinó a tot Espanya per a moltes generacions que van viure la dictadura franquista.

Temes com “Al vent” o “Diguem no” es van convertir en el seu moment en autèntics himnes  contra la repressió i a favor de la democràcia. Encara avui les lletres d’aquestes mítiques cançons són populars al llarg del nostre país. Musicant la nostra poesiaLa tasca de Raimon ha estat també important per posar música a alguns dels autors més importants de la nostra literatura com són Salvador Espriu o Àusias March. Tot plegat serà interpretat amb el tarannà que tant caracteritza Raimon, amb una veu sincera i sense pretensions que no dubta en cridar quan cal.

La Cita

RaimonCicle de Músiques Tranquil·les Dissabte 9 de febrer, a les 22h, al Teatre Monumental Entrades: ant. 25!, taq. 28 euros

Proper concert

MERKIN DUOGuillermo Klein & Jorge RossiCicle de Músiques Tranquil·lesJazz autèntic, peces per dos pianos Dijous 14 de febrer, a les 22h, al Clap. Entrades:  web 9 euros ant. 10 euros, taq. 12 euros