Filosofia apta per a tots els públics

Aquest mes, l'equip de la sèrie 'This is philosophy' ha rodat a Mataró un dels seus capítols

  • Berta Seijo // Foto: cedida
  • Divendres, 14 Juny 2019 15:20

Cultura 2019, this es philo

Apropar la filosofia a totes les audiències és l'objectiu de la nova sèrie de televisió creada per Oriol Jara, un dels guionistes de 'Polònia'. De fet, coproduïda per Brutal Media i Shackleton Books, 'This is philosophy' porta el segell de 'This is', el format pare de programes divulgatius d'èxit com 'This is art' o 'This is opera', ambdós presentats per l'escriptor Ramon Gener i emesos a TV3 i a TVE, respectivament.


En el cas de 'This is philosophy', el mestre de cerimònies dels 24 capítols és el còmic i guionista Álvaro Carmona ('Buenafuente', 'Gente hablando' o 'El intermedio'). A cadascun dels episodis, "el programa fa un repàs de la història de la filosofia de manera atractiva, comprensible i rigorosa, i a través de personatges de renom i dels moviments més destacats", segons expliquen des de Brutal Media.

This is philo rodatge

Rodatge a Mataró

L'equip de la sèrie ja ha començat a rodar en diferents ciutats i pobles de la geografia espanyola. Una de les localitzacions triades és Mataró, municipi on van aterrar amb les càmeres fa un parell de setmanes. "És una ciutat amb excel·lents espais per filmar com, per exemple, el cementiri dels Caputxins i l'antiga fàbrica convertida en set de rodatge, Tricot Studios", afirmen des de la productora. La sèrie ha comptat amb el suport de Maresme Film Comission i de l'Ajuntament de Mataró per venir a rodar a la ciutat, una col·laboració que qualifiquen com a "molt bona".

A hores d'ara, la productora negocia amb diferents cadenes internacionals i nacionals la venda de la sèrie. El projecte està en fase de producció i no se'n sabran tots els detalls de l'emissió fins a finals del 2019.

Cultura 2019, this es philo