Comença la 2a Mostra de Cinema de Muntanya

Es podran veure projeccions de films, així com una exposició fotogràfica de la nevada del 62, gràcies a aquesta iniciativa de l’Agrupe i la UEC

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dilluns, 04 Juny 2018 00:00

Cinema 2017/2018, cinema de muntanya

La 2a Mostra de Cinema de Muntanya arriba amb la projecció de tres films, un mercat de material de muntanya de segona mà, una taula rodona i una exposició fotogràfica sobre la nevada de Mataró de l’any 1962. Entre el 5 i el 12 de juny es podrà gaudir de la programació d’aquesta edició organitzada per l’Agrupació Científico-Excursionista de Mataró (AGRUPE) i la Unió Excursionista de Catalunya de Mataró (UEC Mataró).

És la primera iniciativa que uneix les dues grans entitats excursionistes de la ciutat i també un esdeveniment que té vocació de créixer en les propoeres edicions.

Escaladores catalanes

Els films es podran veure  al Foment Mataroní en dos dimarts consecutius: ‘Dhaulagiri, ascenso a la montaña blanca’ (dimarts 5 de juny, 19h), ‘The eyes of God’ (5 de juny, 20:30h) i, per últim, ‘Encordades’ (dimarts 12 de juny, 19h), un film amb alpinistes i escaladores catalanes de diverses èpoques. Precisament algunes d’aquestes protagonistes assistiran el dia 12 de juny al Foment Mataroní a la projecció del film i compartiran una taula rodona sobre alpinisme amb els assistents.

L'entrada és gratuïta però caldrà fer una donació d'aliments que aniran a parar al Banc d'Aliments. D'aquesta manera la Mostra agafa una dimensió solidària i per entrar-hi algun producte alimentari o de neteja personal per ajudar als més necessitats.

Altres activitats
L’exposició fotogràfica sobre la nevada de 1962 es podrà veure a partir del 4 de juny a les sales de la UEC i de l’AGRUPE, sota l'eslògan "quan a Mataró es podia esquiar" en referència a aquest conegut episodi d'inusitats gruixos de neu a la ciutat.

Cinema 2017/2018, cartell cinema de muntanya

La Mostra compta amb el suport del festival de cinema de muntanya de Torelló, el més important del sud d'Europa. A Mataró s'hi veuran films guanyadors d'aquest prestigiós certamen