Carla Simón, premiada a Cannes

Rep el premi al jove talent del 'Women in Motion'

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 17 Maig 2018 10:04

Cinema 2017/2018, Carla SimónLa catalana Carla Simón, directora d''Estiu 1993', va rebre diumenge el premi 'Women in Motion' en la categoria de joves talents del Festival de Cinema de Cannes. Aquest és un guardó que anteriorment havien rebut actrius com Jane Fonda, Geena Davis i Susan Sarandon i que en aquesta 71a edició també ha rebut Patty Jenkins, directora de 'Wonderwoman'.

Aquest premi és una iniciativa posada en marxa el 2015 pel grup d'empreses comercials Kering en col·laboració amb el festival de cinema i pretén equiparar el paper de la dona al de l'home en un món tradicionalment masculí. El premi joves talents és com una beca, està dotat amb 50.000 euros i permetrà a Carla Simón finançar els seus pròxims projectes cinematogràfics.

Aquest és un reconeixement més per a Simón, que ha sumat en un any una notable quantitat de premis, tant del propi sector, com de sectors més amplis com el de la Ciutat de Barcelona que li va atorgar  el premi a la categoria d'audiovisuals ‘per l’excel·lència tècnica i artística i, en particular, pel treball amb les actrius’ del seu primer llargmetratge.
La cineasta sempre reivindica el paper del cinema per "explicar històries" en tenir la capacitat d'acostar-se a la gent i fer-los reflexionar arran del gran èxit de la seva òpera prima.