Ciclisme i xamanisme al festival ‘DocsBarcelona a prop’

DocsBarcelona és el nom del festival que projectarà dos llargmetratges a Mataró el pròxim 23 de maig a les 19h i les 20.30h del vespre

Ciutat 2014/2015, Cafè del mar

El festival DocsBarcelona deixa la capital catalana i estrena la secció ‘DocsBarcelona a Prop’, la qual es proposa acostar alguns dels documentals a un total de 10 poblacions catalanes. Gràcies a la iniciativa de l’Ajuntament de Mataró i de la cooperativa audiovisual Clack el dia 23 de maig al vespre al Cafè de Mar es podran veure dos dels films que configuren la programació del festival. Aquesta iniciativa se suma a la que Mataró ja acull actualment, el Documental del Mes, que mensualment ofereix la possibilitat de gaudir d'una projecció de qualitat.

El Espanto i Wonderful Losers, a different world

A les 19 h es projectarà 'El Espanto', un documental argentí dirigit per Pablo Aparo i Martín Benchimol. El film situa l’acció en un recòndit poble d’Argentina en el qual les cures casolanes reemplacen la medicina tradicional. Tots els mals són tractats pels mateixos veïns excepte 'El Espanto', una rara malaltia que pateixen les dones i només es pot curar gràcies a les habilitats misterioses d’un peculiar ancià dels afores del poble, a qui cap marit vol que visiti la seva dona.

El segon documental, que es podrà veure a 2/4 de 9 del vespre, es titula 'Wonderful Losers, A Different World'. El director liturà Arunas Matelis dirigeix un documental que viatja a les entranyes del ciclisme professional per mostrar tot el que no veuen els espectadors. Darrere els equips de l’elit del ciclisme hi ha uns lluitadors desconeguts, veritables herois de les bicicletes que sacrifiquen les seves carreres professionals per la glòria dels seus companys d’equip.

L'entrada als documentals té un preu de 3 euros.