Mariano Barroso, únic candidat

El director català serà president de l'acadèmia del cine

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 10 Maig 2018 10:00

Cinema 2017/2018, mariano barrosoEl realitzador de cinema barceloní Mariano Barroso encapçala l'única candidatura a la presidència de l'acadèmia espanyola de cinema, segons ha informat la institució.

L'acadèmia celebra eleccions el 9 de juny per escollir la nova terna presidencial i renovar la meitat de la junta directiva. Barroso, director de pel·lícules com 'Todas las mujeres' (2013), 'Lo mejor de Eva' (2012), 'Hormigas en la boca' (2005) o 'Los lobos de Washington' (1999), és actualment vicepresident i president en funcions de l'entitat.
La candidatura que presenta la completen el productor Rafael Portela i l'actriu Nora Navas com a vicepresident primer i vicepresidenta segona respectivament. Navas, al seu torn, és coneguda per haver participat en pel·lícules com 'Pa Negre' (2010).

L'actual vicepresident de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències és guanyador de 3 premis Goya (1993, 2007, 2013), Premi Sant Jordi (2013), Premi a la millor direcció al Festival Internacional de Cine de Karlovy Vary (1994), Premi a la millor direcció i interpretació al Festival de Toulouse (1999) i Premis Especial del Jurat i al Millor Actor al Festival de Málaga (2005).

Així doncs, en cas que el 9 de juny l'assemblea de l'acadèmia del cinema doni el vistiplau a la candidatura, Mariano Barroso seguirà l'estela de la resta de presidents que ha tingut la institució, que des de la seva creació han estat José María González Sinde, Fernando Trueba, Antonio Giménez-Rico, Fernando Rey, Gerardo Herrero, José Luis Borau, Aitana Sánchez-Gijón, Marisa Paredes, Mercè Sampietro, Ángeles González-Sinde, Eduardo Campoy, Álex de la Iglesia, Enrique González Macho, Antonio Resines i Yvonne Blake.