Una mirada sobre Palau i Fabre

El 33 estrena aquest documental de Clack

  • Redacció // Foto: cedida
  • Divendres, 20 abril 2018 00:00

Cinema 2017/2018, documental palau i fabreEl 33 estrena demà dissabte 21 d’abril i tancant l’any dedicat al creador català, el documental ‘Josep Palau i Fabre. Retrat cubista'. Es tracta d'un documental produït per la Fundació Palau i la productora mataronina Clack que pretén ser una mirada “subversiva” sobre el controvertit i desbordant intel·lectual  català. Cal destacar que Palau i Fabra va ser poeta, assagista, autor teatral, traductor, activista cultural, refugiat a l’exili i amic i biògraf de Picasso. El documental també es podrà veure a La Xarxa de Comunicació Local.

La peça, de 60 minuts de durada, es proposa trencar el personatge en diferents parts per reconstruir-lo de nou en un retrat més ampli i profund. Es poden descobrir les seves diverses facetes, cadascuna associada a una de les activitats culturals i literàries i sempre vinculades als llocs on va viure.

En la peça, diversos escriptors, artistes i coneguts com Julià Guillamón, Perejaume, Maya Widmaier-Picasso, Miquel Barceló o Vicenç Altaió descobreixen el poeta barceloní. També hi participen poetes i artistes visuals de les noves generacions com són, per exemple, Cesk Freixas, Meritxell Gené o el músic Pau Miquel Soler, autor de la banda sonora original.