El clàssic de Setmana Santa

Ben Hur és la pel·lícula habitual de la programació

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 22 Març 2018 16:30

Cinema 2017/2018, ben hur

Si avui comencen les vacances escolars i tindran lloc les primeres processons és que la Setmana Santa ja és entre nosaltres. I amb ella, a l'hora de parlar de cinema, cal parlar d'una sèrie de films clàssics i un per sobre de tots. Ben-Hur és un clàssic de la Setmana Santa que no falta a la cita o bé a TVE o bé als canals autonòmics.

La pel·lícula protagonitzada per Charlton Heston, i de 3 hores i mitja de durada, va ser guardonada amb 11 premis Oscars l'any 1959. Malgrat el temps que ha passat, la cinta que conté la cursa de quadrigues més famosa del cinema segueix sent una bona aposta en dies de descens del consum televisiu. Aquest és el secret del perquè es programa cada any: paradoxalment acostuma a suposar un èxit d'audiència.

Altres films clàssics de temàtica relacionada amb el propi origen de la Setmana Santa són 'Els deu manaments', 'Barrabàs', 'Rei de Reis', 'El Príncep d'Egipte' o 'Les sandàlies del pescador'. En clau estatal hi ha 'Marcelino pan y vino', i també cal destacar el darrer film clàssic que és 'La Passió de Crist' de Mel Gibson, del 2004.