La lluita de les dones a l'Índia: 'El Documental del Mes' se suma dimecres al 8 de març

"Pink Saris", Kim Longinotto, (Regne Unit, 2010)

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dimarts, 06 Març 2018 00:00

Ciutat 2017/2018, saris roses

“La vida d’una nena és cruel, la vida d’una dona és molt cruel”, apunta la Sampat Pal, la protagonista de 'Saris Roses', el documental que es podrà veure al Cafè de Mar aquest dimecres dia 7 de març a les 19h en el marc del cicle 'El Documental del Mes'.

Casada per obligació de molt jove, la protagonista de 'Saris Roses' va a parar a una família que la maltracta i la fa treballar molt dur. Lluny del que és habitual, la Sampat els abandona per esdevenir la líder de la Gulabi Gang (la banda rosa), un grup de dones de la regió índia d’Uttar Pradesh, identificables pels seus saris roses, que lluiten contra els matrimonis forçats i l’assetjament que pateixen moltes noies. El film planteja una mirada dura però alhora divertida envers aquestes activistes i la seva carismàtica líder.

Kim Longinotto és una de les realitzadores europees de documentals més activa i reconeguda. Els seus films, premiats internacionalment, es caracteritzen per tractar temes controvertits amb sensibilitat i compassió. Des de 1986 té la seva pròpia productora, Vixen Films. L'acte, inclòs dins la programació vinculada al 8 de març, té un preu de 3 euros, 1 euro pels estudiants del Tecnocampus.

Programació Cafè de Mar - CLIKA AQUÍ