5 premis Gaudí per 'Estiu 1993'

'Incerta glòria' s'endú vuit estatuetes

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dimecres, 31 Gener 2018 11:42

Cinema 2017/2018, estiu 1993 premis gaudiLa desena edició dels Premis Gaudí va coronar diumenge a 'Estiu 1993', l'òpera prima de Carla Simón, amb tres importants guardons com són els de millor pel·lícula, millor direcció i millor guió per Carla Simón, junt als de millor actriu secundària per Bruna Cusí i millor muntatge per Ana Pfaff. La gala també va premiar 'Incerta glòria' amb 8 dels 16 premis als que optava, entre ells el de protagonista femenina per Núria Prims i el de millor actor secundari per Oriol Pla.

'Tierra firme', de Carlos Marqués-Marcet, va aconseguir el Gaudí a millor pel·lícula en llengua no catalana, dos anys després de que el guanyés '10.000 KM'. L'actor David Verdaguer va recollir el seu segon Gaudí a millor protagonista masculí per 'Tierra firme'. Mentre, el musical 'La llamada' es va endur el nou Premi del públic.

Carla Simón, directora d''Estiu 1993', va voler compartir el premi a la millor direcció “amb totes les famílies que han acollit a nens, amb els pares adoptius, ja que s'ha de tenir molta força, sensibilitat i valor” per fer-ho. Simón també va dir que “necessitem seguir explicant històries perquè el món les necessita veure”, ha apuntat Carla Simón.