Neix una escola de cinema al Maresme

ECM busca la formació de joves i adults en el món del cinema i en l'àmbit professional

  • Redacció// Foto: cedida
  • Dimecres, 09 Setembre 2015 10:43

Cultura 2014/2015, ECM, escola de cinema

Estudis Cinematogràfics del Maresme és el nom de la primera escola de cinema que acaba de néixer a la nostra comarca. El nou centre busca la formació integral de joves i adults en el món del cinema, especialment en l’àmbit professional, i vol convertir-se en una referència al Maresme.

Pensat per a formar joves i adults, l’escola oferirà cursos diferenciats per a les diverses edats. Els cursos d’iniciació al cinema, a la interpretació i al teatre musical estan especialment pensats per als més joves que acaben de començar, mentre que l’oferta pels adults va des de cursos anuals de direcció cinematogràfica, interpretació i guió de cinema.

L’escola disposa també de productora audiovisual pròpia, ECM Films, aspecte que pot ajudar a què projectes del centre es facin realitat i puguin tenir una trajectòria. Darrere d’aquesta nova iniciativa hi ha els noms de Javier Urrutia, Jaume Najarro i Albert Lladó, que han impulsat el projecte amb la intenció d’omplir un espai buit a la comarca i perquè consideren que es tracta d’una “oportunitat única” per col·locar el Maresme al centre de la indústria de cinema català.

De fet, aquesta mateixa productora presentarà en les pròximes setmanes el film ‘Capa Negra’, en la qual intervenen part dels alumnes que ja han format, a més a més d’actors i actrius coneguts com Roger Pera, Octavi Pujades, Ferran Terraza, Jordi Díaz, Carme Capdet o Montse Miralles, entre molts altres. ’