Sols un de cada quatre films es roda en català

Cal que s'incrementi el nombre d'estrenes en català a les sales de cinema

  • Redacció
  • Dijous, 27 Agost 2015 11:10

Cinema 2014/2015, rastres de sàndal

Francesc Marco, membre de la Plataforma per la Llengua, denuncia que del total de pel·lícules que es roden a Catalunya, només un 26 per cent es fan en català. Per incrementar aquest percentatge, la plataforma exigeix al sector i a les administracions que es comprometin en favor del català. Pel que fa al nombre d’estrenes de pel·lícules en català, Marco lamenta que actualment no supera el 3 per cent, una xifra inferior al 4,79 per cent de l’any passat i molt allunyada de l’objectiu del 25 per cent que s’havia d’assolir aquest 2015 segons la Llei del Cinema. Una xifra “ridícula”, segons Marco, que no s’entén donada l’alta demanda del públic.

La Plataforma per la Llengua, va presentar l’informe ‘InformeCat2015’ a la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) de Prada de Conflent i va posar de manifest que el futur del català al cinema passa per un gran pacte entre el sector i les administracions per incrementar el nombre d’estrenes a les sales de cinema i que s’incrementi el nombre de pel·lícules rodades en català.

Francesc Marco, membre de la plataforma per la llengua, assegura que més enllà de les línies d’ajuts habilitades pel Govern, calen “sinergies globals” per donar resposta a l’alta demanda de cinema en català per part dels espectadors.