El Foment aposta pel talent català

‘AnimA’, de Joan Frank Charansoonet, és candidata a millor pel·lícula a la VIIa edició dels Premis Gaudí.

  • Redacció / Foto: cedida
  • Dimecres, 06 Maig 2015 00:00

Cinema 2014/2015, Anima

El Cinema Foment segueix apostant pel talent ‘de casa’. El pròxim 8 de maig es projectarà el llargmetratge ‘AnimA’, un projecte independent produït de forma cooperativa entre els actors i tècnics del Laboratori d’Actors de Cinema de Joan Frank Charansoonet, el director.

Després de la bona acollida a Barcelona, la cinta arriba a Mataró per explicar una història amb un guió que neix de la idea que, en temps de crisi social i de valors, “qualsevol persona de classe mitjana o benestant, pot trobar-se en el futur en una situació marginal o d’exclusió social, posant en alt risc la seva pròpia existència”. ‘AnimA’ explica els últims instants de vida de l’Emília i el viatge que fa pels racons d’una memòria plena de vivències, emocions i contrastos. Una pel·lícula social i d’acció melodramàtica, on es demostra que a vegades l’elecció que fem de les ànimes que ens han d’acompanyar per la vida, no és la correcta.

A través de la protagonista, l’espectador podrà recórrer un riu de sensacions. En temps present serà transportat a una dura crítica social, passant pels intensos records de l’Emília en la dècada dels 80, fins a arribar a la tendra nostàlgia de la infantesa.