‘Sonet Nocturn’ s’estrena a Mataró

Adaptació de ‘La importància de ser franc’ d'Oscar Wilde

  • Redacció / Foto: cedida
  • Dimecres, 11 Febrer 2015 00:00

Cinema 2014/2015, critica-sonet nocturn

Després d’estrenar-se als mítics Cinemes Maldà de Barcelona i ser candidata a obtenir nominacions als Premis Goya, la producció mataronina ‘Sonet Nocturn’ s’estrena finalment a Mataró. Amb presentació del col·lectiu Hotel Elèctric, la cita serà al Cinema Foment el pròxim 14 de febrer al vespre.

Dirigida per Francesc Alarcón, la cinta explica la història de l’adaptació amateur de ‘La importància de ser franc’ d’Oscar Wilde que volen fer dues noies. Per això, busquen dos personatges masculins per tancar part del repartiment. Una vegada aconseguits els personatges principals, la trama es centra en els assajos previs a l’obra. Així, la pel·lícula barreja l’obra real d’Oscar Wilde amb la vida dels personatges.

“Sonet nocturn” s’ha realitzat pràcticament sense pressupost per un grup d’amics, estudiants i aficionats al cinema. La pel·lícula s’ha dut a terme gravant els caps de setmana durant un any complet, amb un equip reduït de quatre persones d’equip tècnic en rodatge. L’acció succeeix en diferents punts de Mataró, com el col·legi Salesians o l’Arcàdia cafè Cultural.

Els protagonistes de la pel·lícula són Sandra Sàrrias, Regina Aleñà, Albert Lladó i Albert Cocera, amb la col·laboració de Dolors Comas, Diana Albert i artistes de la ciutat com l’Albert Alís i el col·lectiu Hôtel Elèctric format per Jesús Gonzàlez i Judith Vives. Les entrades ja es poden adquirir a les taquilles del cinema Foment.