Tot a punt per a la segona edició del Mercat del Film

El col·lectiu Hotel Elèctric organitza les primeres activitats ja aquest diumenge

  • Berta Seijo
  • Divendres, 15 Novembre 2013 11:36

Mercat del film

Divendres 22 el casal de barri de Les Esmandies acollirà la darrera edició del Mercat del Film, iniciativa creada a quatre mans pel mestre i historiador de l’art Jesús Gonzàlez i la periodista Judith Vives, ambdós co-fundadors del col·lectiu de cinema Hotel Elèctric. Gràcies al seu treball i al suport de la productora Claraboia, durant tres hores es podran veure en un mateix espai i de forma gratuïta una vintena de projectes audiovisuals que es fan a la ciutat durant tot l’any per professionals i amateurs del sector. A més a més, aquesta edició compta amb la presència de la plataforma de micromecenatge Verkami, per tal que els participants puguin explicar les seves idees i així aconseguir el finançament que necessiten.  

Amor pel cinema

“Després que Mataró es quedés sense la seva Mostra de Cinema, era necessari pensar en una alternativa; no es podia deixar de banda tot el que es fa a la ciutat”, explica la Judith Vives. Per aquesta raó, va néixer el Mercat del Film, que enguany celebra la seva segona edició com a punt de trobada on els espectadors poden entrar i sortir quan vulguin, veure els curts que més els cridin l’atenció i, sobretot, conèixer de prop els creadors. És una activitat que es du a terme sense cap tipus de suport econòmic, on els seus organitzadors hi dediquen temps i esforç per amor al cinema: “Contactem en persona amb tots els participants, volem que s’integrin en el nostre projecte i que creguin en ell tant com ho fem nosaltres”, afegeix la seva co-fundadora. L’experiència de l’any passat va ser molt positiva, hi van assistir un total de 150 persones, i tenen moltes idees per a futures edicions, però l’objectiu a hores d’ara és que la mostra arreli a la ciutat.

Un petit tast

“El sector audiovisual gaudeix d’un nivell força alt a Mataró. Parlo de participants professionals, així com d’amateurs, que també elaboren projectes de qualitat amb els seus propis recursos”, recalca Vives. A part de curts, a la gran cita de divendres 22 també es podran veure videoclips, documentals i espots publicitaris, entre d’altres.

Com que en tres hores ha estat impossible encabir tots els projectes audiovisuals que han arribat a les seves mans, el col·lectiu ha preparat un petit tast que es farà aquest diumenge al vespre al Cafè Arcadia, on es projectaran aquells treballs que s’han quedat fora de la programació per manca de temps o perquè ja es van passar a la darrera edició.