Els Capgrossos celebren la desena diada amb l’objectiu del quatre de vuit amb l’agulla

La colla de blau vol aixecar també el quatre i el tres de nou i potser el pilar de set

  • Divendres, 04 Novembre 2005 01:00
A l’antesala de l’any dels seus 10 anys arriba, per allò dels números, la desena Diada dels Capgrossos. La colla de la camisa blava actuarà diumenge a la Plaça de Santa Anna en companyia dels Castellers de Sants i els Minyons de Ter-rassa i l’actuació es planteja amb un clar objectiu: el quatre de vuit amb l’agulla. Malgrat que a assaig el castell està clavat, els Capgrossos van descartar-lo per Tots Sants perquè el volen estrenar –no l’han intentat mai– a casa seva. Es tracta, doncs, d’una picada d’ull a l’afició mataronina que ha de tornar a omplir la plaça mataronina.

La tècnica blava ho té clar, diumenge els Capgrossos obriran plaça amb el tres de nou amb folre. Serà tot just el segon cop, després de l’actuació del dia 1 a Vilafranca, que els blaus iniciaran la seva actuació amb un castell de nou pisos, tot un repte tot i que el tres capgròs està realment sota control. Darrera vindrà el quatre de vuit amb el pilar i tot el que comporta. És un castell inèdit pels Cap-grossos que requereix que es basteixi, carregant i descarregant un quatre de vuit mentre a l’interior s’hi va construint el pilar de sis, tot just recuperat aquest any pels Capgrossos. És un castell complex pel que fa a tronc, i també pinya però el bon treball vist als assajos dels de Mataró es pot augurar, amb la prudència i el respecte deguts, una bona possibilitat d’èxit.

Possible pilar de set
Després del quatre amb l’agulla, la colla del Maresme intentarà el quatre de nou amb folre i per la ronda de pilars la decisió no està presa i dependrà de l’estat de cansament dels components del pilar. Si la Diada anés rodada i amb tot descarregat podria veure’s per primer cop a Mataró el pilar de set amb folre, sostre pilaner de la colla, tot i que cal recordar que els mateixos castellers hauran estat partíceps del quatre amb el pilar, cosa que pot fer decantar la balança cap al pilar de sis o, fins i tot, alguna combinació de pilars menors.

Minyons, possible gamma extra
L’altra gran atracció del dia serà l’actuació que puguin aixecar els Minyons de Terrassa. La colla malva va fer la segona millor actuació de l’any –3/9f, 5/9f, 2/9fm– a Girona fa una setmana i per Mataró podrien intentar el quatre de nou amb folre i l’agulla, un dels supercastells més difícils que hi ha, que els de Terrassa sols han carregat i que no s’ha vist mai a Mataró. En tot cas, hi hagi o no gamma extra, els castells de nou estan assegurats. També actuaran els Castellers de Sants que podrien intentar tres castells de vuit amb el gran repte del dos folrat.

Notícia relacionada:
Els blaus descarreguen el pilar de set per primer cop