Els Capgrossos carreguen el seu primer pilar de set amb folre

Els 200 km fins Lleida no eviten el cinquè tres de nou de l’any

Ja és al sac. El pilar de set ja forma part del repertori dels Capgrossos després que aquests l’assolissin en la diada de Sant Miquel, a Lleida. Era la primera vegada que la colla mataronina atacava aquest espadat i, vist el seu comportament, no tardaran massa a poder cantar victòria i descarregar-lo. També d’importància va ser el tres de nou amb folre descarregat tenint en compte la llunyania de la capital del Segrià. El dos de vuit folrat i el típic cinc de vuit d’obertura van ser els altres castells mataronins.

La ronda de pilar va endur-se el protagonisme. Molts nervis era la tònica general i el silenci que es va fer a la Paeria quan el pilar de set es preparava va ser impressionant. Amb una soca molt ben lligada el treball corresponia a tronc i folre i aquest va ser excel·lent, en tot moment. La carregada de l’espadat va ser tranquil·la, amb els moviments lògics però sense perills. Les rebrincades anunciades, però, van arribar. La primera, instants abans de l’aleta, va ser salvada amb mestria; la segona la “motxilla” després de carregar-se el pilar va acabar amb el segon plegant-se endarrera. Els Capgrossos acabaven de carregar el pilar de set amb folre, un altre èxit d’una colla que va llançada a trencar la història.

Un altre “nou”, i a Lleida
Anteriorment la catedral de primera rodona va seguir el padró de tots els cincs de vuit dels blaus. Sense emocions ni dubtes; castell descarregat. El tres de nou va atacar-se amb seguretat i malgrat una carregada irregular va evidenciar molta corda i es va completar un “nou” molt celebrat per la colla i per la ciutat de Lleida, que feia anys no veia castells d’aquesta alçada. El dos de vuit folrat no va tenir història i, un any més, la Paeria va revelar-se com una de les places que més bon “feeling” té amb els de blau.

Les altres colles
Van acompanyar la colla mataronina a plaça els Castellers de Lleida i els Xicots de Vilafranca. Els primers van assolir la seva millor actuació en l’any del desè aniversari. Les dues colles van fer la clàssica de vuit – amb el quatre sols carregats els locals- completant un envejable jornada de castells.

A Tarragona encara més
El millor dels registres de la colla mataronina podria veure’s diumenge vinent a Tarragona. Els maresmencs actuaran en l’aniversari dels Xiquets i les intencions passen per intentar la Tripleta Màgica -3/9f, 4/9f, 5/8- a la que, de completar-se, s’hi podria afegir el pilar de set.