Els Capgrossos intentaran el pilar de set diumenge a Lleida

Podria buscar-se també la Tripleta en funció dels efectius

  • Divendres, 30 Setembre 2005 02:00
La de diumenge serà una jornada castellera d’infart. A Reus les quatre grans colles faran de les seves però encara més lluny, a Lleida, els Capgrossos – que per cert haurien de ser a Reus– aniran a per totes i atacaran un castell inèdit per ells, el pilar de set amb folre. De la resta de castells que es tiraran a la Paeria sols el tres de nou folrat i el cinc de vuit són segurs i el tercer castell podria ser, si els de Mataró desplacessin prou castellers, el quatre de nou. Si a la Tripleta, en cas de tirar-se, s’hi afegís l’espadat de set els Capgrossos se superarien amb la seva millor actuació de la història.

El pilar de sis està perfecte i dóna garanties de cara a afrontar el de set. Això ho pensen, ho saben i ho diuen els responsables tècnics de la colla del Maresme que ja a l’estiu van senyalar la diada de Lleida com aquella en què el pilar havia de veure la llum. En els cinc pilars d’aquest any s’ha anat apreciant una millora de l’estructura que exigeix ella sola el pilar de set. Més tard, segurament el dia de Tot Sants a Vilafranca, s’intentarà l’altre inèdit blau, el quatre de vuit amb l’agulla.

Castells de nou
Els dos castells inèdits, però, no fan desviar l’atenció capgrossa en els castells de nou. Els de Mataró volen fer quants més “nous” millor i per això no s’estaran de portar el tres, el quatre o els dos a les places que ofereixin garanties. El cas de Lleida, pel desplaçament, cobra especial dificultat però, en paraules del propi cap de colla Xevi Castelví “si som prous atacarem la Tripleta amb decisió”. La principal atracció, però, serà aquest pilar de set capgròs que podria ser el primer castell inèdit dels Capgrossos des de juliol del 2004.