Castells de vuit dels Capgrossos a Argentona en motiu de la Diada

L’intent desmuntat de quatre de vuit abans de descarregar-lo, únic incident

Els Capgrossos tenen tradicionalment jornada doble l’Onze de Setembre. No falten a la cita matinera de l’ofrena floral al monòlit a Rafael de Casanova i, a la tarda, actuen a Argentona. La Diada d’enguany va tornar a dur castells de vuit a la vil·la veïna d’on, d’altra banda, són un nodrit nombre de castellers. El tres i el quatre de vuit van completar-se amb l’únic preludi d’un intent desmuntat del segon abans de completar-se sense problemes i el cinc de set i el quatre de set amb el pilar van ser els altres castells de l’actuació. Van acabar amb estètic vano de cinc amb senyeres incloses.

L’intent de quatre de vuit va haver-se de desmuntar abans de l’entrada de dosos per problemes de quadratura als pisos superiors però en cap moment va amenaçar l’integritat del tronc capgròs. Posteriorment tant el mateix quatre com el tres es van descarregar sense res a comentar al respecte; amb absolutes normalitat i seguretat. Més tranquils fins i tot van restar el cinc i el quatre amb l’agulla que, això sí, poden suposar si se’ls interpreta amb voluntat, fonaments per futurs objectius capgrossos.

Pròximes estacions i pròxims objectius
I és que a partir d’ara l’atenció de la colla se centra en les actuacions d’inici d’octubre. Van a Lleida i Tarragona i a priori serà en aquestes ciutats on els dos esperats castells inèdits dels blaus podrien intentar-se. A cavall del 2 i el 9 d’octubre els de Mataró volen provar el quatre de vuit amb l’agulla – d’aquí la prova a Argentona– i el pilar de set amb folre. Pel que fa al cinc, es comença a treballar amb alleugerir el cinc de vuit tot i que el perquè d’aquest fet – òbviament el cinc de nou– s’ha de dir encara amb la boca ben petita.